Met O-Prognose meer mogelijkheden

Het in Limburg gevestigde inspectie- en consultancybureau Vrancken Business Solution (VBS) is gespecialiseerd in het uitvoeren van wettelijke keuringen en inspecties aan gebouwen en installaties. VBS ondersteund bij het nemen van beslissingen waarbij verduurzaming, subsidieregelingen en de strategische visie van de klant centraal staan. Vaak maakt VBS aansluitend een technisch ontwerp en/of (onderhouds)-bestek voor de meest optimale leef/werkomgeving. Aan het woord is Gaston Vrancken, oprichter en directeur van VBS.

 

“Toen ik in 2012 mijn bedrijf startte lag de focus op inspecties en consultancy met betrekking tot werktuigkundige installaties, het maken van onderhoudscalculaties, het samenstellen van energielabels en het verstrekken van energieadviezen. Al snel werd de vraag multidisciplinair en groter in omvang. Tegenwoordig werken we met 15 technici en bieden we een gedifferentieerd dienstenpakket aan. Vanuit onze locaties in Sittard en Eindhoven bedienen we ook de aangrenzende landen. Sinds 2014 gebruiken we O-Prognose om de gebreken aan vastgoed volgens de NEN2767 te kwalificeren en te rapporteren. Het rapporteren is maatwerk en geheel aan te passen aan de wensen van de klant. Dit doen we voor diverse marktsegmenten zoals vastgoedbeheerders, woningcorporaties, overheidsinstellingen, industrie en installatiebedrijven. Het uitvoeren van conditiemetingen volgens de NEN2767 is één van de specialismen van VBS”.

 

Met O-Prognose meer mogelijkheden

Gaston vervolgt: “O-Prognose levert ons zelfs opdrachten op die we zonder het gebruik van  O-Prognose niet hadden gekregen. Regelmatig krijgen wij een opdracht vanwege onze O-Prognose kennis en het feit dat onze onderhoudsinspecteurs (installaties en bouw) hier dagelijks mee werken. O-Prognose is eenvoudig in het gebruik, waardoor we ieder project efficiënt kunnen uitvoeren. Als de te inspecteren elementen van te voren bekend zijn, lezen we deze via Excel in O-Prognose en zetten we de informatie over naar een iPad. De handige inspectie-app maakt het mogelijk om in het veld over de juiste gebrekenlijsten te beschikken. De aangetroffen gebreken kun je ondersteund met foto’s direct aan de elementen koppelen. Onze iPads en laptops zijn met elkaar verbonden via een cloud-omgeving (O-box) waarmee het uitwisselen van bestanden en het uitwerken van de opnames een stuk eenvoudiger is.

 

Wat brengt de toekomst VBS?

Om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen, zijn we ons team flink aan het uitbreiden met meer specialisten. Nog voor het einde van 2018 wordt ons team extra versterkt met vijf nieuwe allround onderhoudsinspecteurs. De opleiding is inmiddels in volle gang. Wij (ver)bouwen graag aan vastgoed maar bouwen zeker ook aan de toekomst!”