BOEI inspecties mogelijk dankzij samenwerking met Sweco

Met 14.500 medewerkers in Europa, een omzet van circa 1,7 miljard euro en talloze projecten in 70 landen wereldwijd, is Sweco (voorheen Grontmij)  het grootste allround advies- en ingenieursbureau van Europa. Aan het woord is Henry Heida, Projectmanager binnen de afdeling Vastgoed binnen Sweco.

“De afdeling Vastgoed bestaat uit 3 teams: Een team Vastgoed Management en twee teams Beheer & Onderhoudsmanagement. De teams zijn gevestigd in Groningen en De Bilt en bedienen vanuit deze vestigingen klanten in heel Nederland. Vastgoed Management is gespecialiseerd in het beheer  van portefeuilles van  beleggers en VVE beheer. De teams Beheer & Onderhoudsmanagement hebben vooral klanten binnen de overheid, het onderwijs, de gezondheidszorg en de industrie. Wij helpen onze klanten met het beheer en onderhoud van hun vastgoed. Afhankelijk van de klantvraag, kunnen wij onze klanten op diverse manieren ondersteunen. Denk hierbij aan het opzetten van een meerjarenonderhoudsplan, onderzoek en advies wet- en regelgeving, uitvoeringsbegeleiding, opstellen / begeleiden (prestatie) contracten, beleid, integraal onderzoek voor het vaststellen van de toekomstwaarde van het vastgoed tot het organiseren van het gehele beheer.

 

Gebruikersvriendelijkheid van essentieel belang
We werken sinds 2011 met O-Prognose. Ik ben zelf betrokken geweest bij het selectieproces. De voornaamste reden dat we voor O-Prognose hebben gekozen is de gebruiksvriendelijkheid van het pakket. Dit is voor ons van essentieel belang aangezien er binnen Sweco 24 personen dagelijks met het systeem moeten werken.

We gebruiken O-Prognose onder andere voor het uitvoeren van conditiemetingen volgens NEN 2767, het opstellen van Meerjarenonderhoudsplannen, het uitvoeren van BOEI inspecties en het genereren van management rapportages. Groot voordeel is dat het systeem erg flexibel is en eenvoudig aangepast kan worden. Plandatis heeft voor ons een aantal maatwerk rapportages ontwikkeld die gedegen managementinformatie genereren voor onze klanten.

 

Onze ervaring als input nieuwe release
Onze samenwerking met Plandatis gaat zelfs nog een stapje verder. Wij hebben onze ervaring met inspecties volgens de RGD BOEI methodiek met Plandatis gedeeld. Zij hebben dit vervolgens gebruikt als input voor de ontwikkeling van hun nieuwe release die dit jaar is uitgebracht.

Dankzij O-Prognose is onze basis informatie gestructureerd vastgelegd en kan deze eenvoudig worden gebruikt bij vervolgwerkzaamheden.”

Henry sluit af met de volgende tip: “Zorg voor een goede basis. Goed inzicht in je vastgoed is van essentieel belang voor optimaal vastgoedbeheer. O-Prognose is hiervoor prima geschikt en kan bijdragen aan de verdere professionalisering van je eigen organisatie.”