Onderdeel van de Nemetschek Group

Wij starten het jaar 2019 heel bijzonder doordat wij vanaf heden onderdeel zijn van MCS Solutions, een dochteronderneming van Nemetschek! Wij zullen met elkaar de krachten bundelen om onze gebruikers de beste softwareoplossing te bieden op het gebied van Facility Management, Vastgoedbeheer en Werkplekbeheer, in combinatie met een zeer complete Smartbuilding en Big Data oplossing, inclusief bijbehorende report en analyse tools. Lees verder voor het persbericht.

Nemetschek SE versterkt competentie in gebouwbeheer
– MCS Solutions, dochteronderneming van Nemetschek, verwerft 100% van de aandelen van Axxerion, een complete SaaS-provider voor facility management, onderhoud en property management.
– De producten, technologieën, geografische spreiding en typen klanten van Axxerion vullen die van MCS Solutions goed aan
– Samen bieden MCS Solutions en Axxerion een totaaloplossing voor gebouwbeheer, IWMS en Smart Building in een SaaS-model
München, 11 januari 2019 – Softwareprovider Nemetschek SE (ISIN 0006452907) heeft vandaag aangekondigd dat zijn dochteronderneming MCS Solutions het Nederlandse SaaS-bedrijf Axxerion overneemt. Axxerion levert workflowgebaseerde cloudsoftware voor facility management, onderhoud en property management. Met zijn flexibele oplossing heeft Axxerion een sterke positie weten op te bouwen in de dynamisch groeiende markt voor gebouwenbeheer, met een huidige marktwaarde van meer dan 20 miljard euro. Met een personeelsbestand van zo’n 100 mensen levert Axxerion hoogstaande multi-tenant software met uiteenlopende functionaliteit aan ongeveer 2000 internationale klanten, in vele branches. Vooraanstaande klanten zijn o.a. VodafoneZiggo, Facilicom Q-Park, Nutricia, MVGM, twee van de Big 4 accountantsorganisaties, en één van de grootste financiële instellingen in Nederland. Het bedrijf is gevestigd in drie verschillende locaties in Nederland en is via indirecte verkoopkanalen actief op de Belgische, Duitse en Amerikaanse markt.

Pure SaaS-speler in vastgoedbeheer
De gebruiksvriendelijke software van Axxerion optimaliseert processen in property- en facility management op basis van best practices. De software wordt volledig als een SaaS-businessmodel aangeboden en stroomlijnt de klantprocessen met behulp van flexibel in te richten workflows.
Dankzij het workflowgebaseerde karakter is het systeem ideaal voor zowel het MKB als grotere organisaties waarbij een snelle implementatie van best practice-processen mogelijk is. De software wordt ingezet in uiteenlopende organisaties zoals verzekeraars, ziekenhuizen, (zorg)instellingen en overheidsorganisaties.

Perfecte aanvulling op het productportfolio voor gebouwbeheer
Met deze overname versterkt de Nemetschek Group zijn competenties in strategische, snelgroeiende gebouwbeheersectoren:
• Commercieel vastgoedbeheer waarbij Nemetschek via zijn dochteronderneming CREM Solutions al een leidende positie bekleedt in de Duitse markt. Met de overname van Axxerion versterkt de Group nu wereldwijd zijn gebouwbeheercompetenties en footprint.
• De markt voor Integrated Workplace Management System (IWMS) waarbinnen Axxerions workflowgebaseerde cloudsoftware een aanvulling vormt op het IWMS-aanbod met IoT-
integratie van MCS Solutions. Hierdoor wordt het mogelijk om nieuwe klantsegmenten te bedienen, de groei te versnellen en de SaaS-footprint van het bedrijf te vergroten.
• Smart buildings, een groeimarkt gestuurd door innovatie, waarin de Group wereldwijd actief is via het COBUNDU-merk. Smart buildings maken gebruik van realtimegegevens en analyses om workflows dynamischer te maken en een slimmere, op activiteiten gebaseerde dienstverlening mogelijk te maken.
Door te investeren in gebouwbeheersoftware kunnen eigenaars van gebouwen aanzienlijk kosten besparen, de exploitatie en het onderhoud vereenvoudigen, de productiviteit en de efficiëntie van het gebouw vergroten, beter beantwoorden aan de behoeften van gebruikers en differentiëren in het aanbod binnen de competitieve vastgoedmarkt.

Hans Verschuren, medeoprichter en Chief Sales Officer bij Axxerion, merkt op: “Wij zagen meteen dat de bedrijven elkaar goed aanvullen. Door deel uit te maken van een grotere groep krijgen we nieuwe kansen en verdere groeimogelijkheden. Ik ben erg enthousiast dat ik hieraan kan gaan bijdragen.”
Koen Matthijs, CEO van MCS Solutions, is het hiermee eens: “Door de krachten met Axxerion te bundelen positioneert Nemetschek zich als sterke, complete en wereldwijde speler op de softwaremarkt voor vastgoed en IWMS. Axxerion en MCS Solutions kennen beide een cultuur van ondernemerschap en een sterke commitment voor excellentie, de belangrijkste ingrediënten voor verdere en snellere groei.”
Patrik Heider (woordvoerder en Chief Financial and Operations Officer bij Nemetschek): “Wij zijn erg blij met deze strategische stap. Axxerion gaat deel uitmaken van onze MCS Solutions-eenheid en zal het SaaS-aanbod in ons gebouwbeheersegment versterken. Bovendien versterken we hiermee onze positie in de snelgroeiende markt van gebouwbeheersoftware.”
Axxerion groeit snel en is zeer winstgevend. In 2018 wordt een omzet van ruim 12 miljoen euro verwacht. De prijs voor de aankoop van 100% van de aandelen bedraagt ongeveer 75 miljoen (contant en schuldenvrij).
——–
Voor verdere informatie:
MCS Solutions
Koen Matthijs, CEO
Koen.Matthijs@MCSsolutions.com
+32 478 99 22 26
Axxerion
Hans Verschuren, Commercieel Directeur
+31 6229 04901
hans.verschuren@axxerion.com
Nemetschek Group
Stefanie Zimmermann, VP Investor Relations
+49 89 540459 250 szimmermann@nemetschek.com www.nemetschek.com

Over de Nemetschek Group
De Nemetschek Group bevordert de digitalisering van de bouwindustrie. Met onze software stellen wij architecten, ingenieurs, bouwbedrijven en facility managers in staat om vooruit te plannen, informatie naadloos te delen en nauwer samen te werken. Hierdoor kunnen bouw- en infrastructuurprojecten efficiënter en duurzamer worden uitgevoerd. De unieke holdingstructuur biedt onze 16 sterke bedrijven de flexibiliteit om ondernemend te innoveren in nauwe samenwerking met hun 4 miljoen klanten in de hele wereld. De onderneming is in 1963 opgericht door prof. Georg Nemetschek en biedt vandaag de dag werk aan meer dan 2.500 experts. Het sinds 1999 beursgenoteerde bedrijf is eveneens genoteerd op de TecDAX en maakte in 2017 een omzet van 395,6 miljoen euro en had een EBITDA van 108,0 miljoen euro.

Over MCS Solutions
MCS Solutions is een technologie- en consultingbedrijf dat klanten in de hele wereld helpt bij de verbetering van de performance van hun vastgoedportfolio’s. Ons hoofddoel is gebouwen harder te laten werken voor hun bewoners door de kracht van de gebouwdata te ontsleutelen. Wij steunen onze klanten bij de optimalisering van hun facility management en het realiseren van reële besparingen. Bovendien helpen we hen bij het opzetten van flexibele en geconnecteerde werkplekken, gericht op een nieuwe manier van werken. MCS Solutions is opgericht in 1989 en heeft momenteel 200 mensen in dienst in 7 vestigingen.

Over Axxerion
Axxerion is één van de grootste spelers op het gebied van cloudgebaseerde software voor facility en property management, met vele honderden klanten en honderdduizenden geregistreerde eindgebruikers. De producten van Axxerion worden gebruikt voor het optimaliseren van de processen in de functionele gebieden facility management, onderhoudsmanagement en property management. De software is gebouwd als een schaalbaar multi-tenant SaaS-platform, inclusief de benodigde beveiliging en certificaten. De software biedt een uitgebreid scala aan functionaliteiten, waar in verschillende sectoren gebruik van wordt gemaakt. Axxerion heeft een aantrekkelijk en flexibel prijsmodel (pay-per-user) waarbij klanten eenvoudig modules kunnen toevoegen of uitzetten, waardoor de software geschikt is voor zowel kleine als grote organisaties. Axxerion heeft onlangs Plandatis overgenomen, een koploper op het gebied van vastgoedsoftware met focus op onderhoudsbeheer, risico- en compliance-oplossingen, en energielabelcertificeringen. De producten van Plandatis vormen een sterke uitbreiding op het FMIS (Facility Management Informatie Systeem) en de vastgoedsoftware van Axxerion.

 

Persbericht (pdf) Nemetschek SE versterkt competentie in gebouwbeheer